Csöpi

 

 

(C) Kreiniker Bernadett

 

 

Csöpi (magyar félvér) - arab apától (Ibn Galal) és ügető anyától (Örömlány / Adonis Hanover) származott, Hódmezővásárhelyen született 1996.-ban.

2002-től 2011. január 20.-ig élt velünk. Ő volt az első saját lovunk. Egy hirdetésben találtam rá, azt hiszem a Déli Apróban. "Arabos" lovat szerettem volna, mert a Gedeon tanyán, ahol lovagolni kezdtem, Fecske volt a kedvenc lovam, egy arab félvér. Ezért örültem meg, amikor megláttam a hirdetést. Mórahalmon élt akkor, fogatban használták, de a kettes fogatba nem illett, ezért árulták. Nem is volt nyergük, mi vittünk, hogy kipróbáljuk nyereg alatt. Még az ez előtti gazdájánál volt csikója, a szülésnél átrepedt a gát, amit nem varrtak össze, pedig egy rutin beavatkozás lett volna. Ennek következményét viselte egész további életében, ezért volt jellegzetes "Csöpis" hangja hátulról, ezért nem lehetett többet fedeztetni.

Első lovunk volt, de az istálló még nem volt kész, várni kellett amíg elhozhattuk. Közben lázasan kerestük a társát, hiszen egy ló nem ló. Én kisbérit szerettem volna, mert az olyan szép....Egy cigánykupec mondta, Ő pont tud egyet Csongrádon. Elmentem, megnéztem, megtetszett és megvettem. Ő volt Boni, azaz Bonbonier az akkor 11 éves angol telivér...Az Ő története is megér egy külön fejezetet, sajnos Ő sincs már köztünk.

Szóval a két lovat egy lószállító-kölcsönfutammal hoztuk haza, bár az istálló még mindíg nem volt százas: nem volt válaszfal, a két egymásnak vadidegen ló egy közös "szobába" zárva töltötte az első közös éjszakát. Az úgy zajlott, hogy a nagyobb és koridős Boni behúzódott az egyik sarokba, összehúzta magát a lehető legkisebbre, és ott állt mozdulatlan. Csöpi vezér pedig körözött körbe-körbe..

Folyt. köv.

 

Csöpi videok a YouTube-on:  
Csöpi és Ferenci Dávid (2010. augusztus Balástya) . Ez volt Dávid első első versenye, még nem töltötte be az 5. évet.
Csöpi és Kovács Jozefina, alias Dzsozi (2008. augusztus 9, Csongrád). Ez volt Dzsozi első ugróversenye a csongrádi Gyeposz versenyen. Megnyerték.

 

 

     
 
Te a legszebb,
Kinek ragyogott a szőre a reggeli fényben,
Kinek mindig baj volt, hogy hol álljon,
Kinek ugrásai a legszebbek voltak,
Kivel öröm volt minden feladat,
S kinek a legnagyobb tisztelet jár!
 
(C) Becsei Vivien

 

2002. Az első napok egyike...

 

Ilyet is tudok ám!

 

Ketten

Ezen a képen Bonival látható, akivel együtt kerültek hozzánk. Egy baleset után vesztettük el, most már újra együtt legelnek...

 

Ismerkedés

Boni, Karolina, Csöpi és Viktor

 

 

Szeretem a répát!

Boni, Csöpi, Karolina

 

2003. Tél

 

2004. Vágta szabadon

 

2004. Figyelek nagyon!

 

2005.

 

2006

 

2007

 

Dzsozi első versenye, Csongrád 2008

 

 
 

 

 

Csöpi és Dávid 2008. - 2010.

 

Csöpi és Fanni 2009 - 2010

 

 

Csöpi és Dóri 2010

 

Csöpi és Mesi, Páty 2010

 

  

 
 

Csöpi és Luca Újszentiván 2010

 

(c) Kaptás Reni

 

(C) Kreiniker Bernadett

 
(C) Kreiniker Bernadett  

(C) Gémes Timi

 

 

       
Csöpi (magyar félvér)

1996 - 2011

pirospej kanca -

Ibn Galal / Örömlány (Adonis Hanover)

   
 

 

 

Honlap | Arcképcsarnok | Csöpi

Utoljára frissítve: 2016.08.29.