Lovastábor
 

 

 

 

 

 Lovastáborok 2023

 

 

Hírek Lovastábor Lovastúra Fotóalbum Lovas show Lovarda Bemutatkozunk Kapcsolat

A Ferenci Farm (Leon-Cavallo Lovasklub)  családias hangulatú, gyermek-barát felszerelésű lovardája bentlakásos - vagy napközis -  lovastábort kínál a festői környezetben található Balástyán!

a 2023-as táborok időpontjai!

 

Kedves érdeklődő szülők, gyerekek, jövendő táborlakók!

A Leon-Cavallo Lovasklub nyári táborainak időpontjait és feltételeit a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel megváltoztatjuk. Igyekszünk a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítani, ennek érdekében az egyidőben táborozó létszámot korlátoznunk kell, ezért szeretnénk minél több, kislétszámú tábort megszervezni. A lovak jóléte érdekében így a táborok időtartama egyformán 5-5 napos lesz mind a bentlakásos, mind a napközis táborok esetében. Azoknak, akik a szombat napot is velünk szeretnék tölteni, erre lehetőségük lesz egy játékos - de lovaglásmentes - nap igénybevételével.

 


   

 
Új fotóalbumok!

 

Tavaszi tábor "Jázmin": április 6-8.

Nyári táborok:
"Frédi" május 27-29. (felnőtt)
"Fantine": június 19-23. (haladó) - CSAK BENTLAKÁSOS!
"Koboz": július 3-7.
"Ficsúr": július 10-14.
"Csöpi": július 17-21.
"Minea": július 24-28.
"Szedna": júliuis 31 - augusztus 4.
"Delfin": augusztus 7-11.
"Hajni": augusztus 14-18.


Őszi tábor "Sárgarózsa": október

A táborok névadói

 

  Ha szuper programot keresel a gyermekednek jó helyen jársz,

de egy dologra azért figyelmeztetünk: innen a gyerek aligha akar majd hazamenni...


 

Keress minket a -on is!

 

 

Részletes tájékoztató anyag (letölthető PDF)

Bentlakásos lovastábor

A tábor díja tartalmazza:

- 5 nap és 4 éjszakára (hétfő - péntek) a szállás
- napi 4 étkezés
- napi 2 lovas foglalkozás (délelőtt lovardai munka, délután játékosabb terep lovaglás gyakorlatokkal)
- minden egyéb program (kézműves foglalkozás, éjszakai bátorságpróba, különféle versenyek, játékok) költségét

A tábor részvételi díja: 59 500 Ft/fő

 

 

Napközis lovastábor

 

Az ár tartalmazza:

 

- a napi 2 étkezést (ebéd és uzsonna)
- a délelőtti lovaglást
- a délutáni kézműves és egyéb foglalkozások valamint
- a szerdai lovas túra költségét

 - Amennyiben "szállítás"-sal kérik: a szállítás költségét Szeged - Leon-Cavallo lovarda útvonalon, naponta, oda-vissza

- Amennyiben szállítás nélkül kérik: a délutáni lovasfoglalkozás költségét

 

A programok egyébként azonosak a Bentlakásos tábor programjával.

 

A tábor részvételi díja: 48 000 Ft/fő
 

 


+ Szombati (6.) nap opció:

Azoknak, akik szeretnék a szombati napot is velünk tölteni, vagy szüleiknek így kényelmesebb a hazautazást megoldaniuk, erre is ehetőségük lesz egy játékos - de lovaglásmentes - nap igénybevételével.

Amit biztosítunk:
+ 1 nap szállás
+ 2 étkezés (reggeli, ebéd)
fürdés, egyéb sport (ping-pong, kosárlabda, foci) kézműves foglakozás, lovas foglalkozás lovaglásmentesen

A szombati (6.) nap ára: 5 000 Ft/fő


 

+ Vasárnapi (7.) nap opció:
Bónuszként ajánljuk azoknak a táborozóinknak, akik egymás után két táborra is maradnak. Ha két vagy több tábort szeretnének összekötni, nem muszáj a hétvégére hazamenni. Ha legalább két egymás utáni táborban vesznek részt a vasárnapi pihenőnap ingyenes.

 

További információk...

 

A Leon-Cavallo SE – Ferenci Farm lovarda Balástyán, Budapesttől alig 1,5 órányi autózással, autópályán egyszerűen elérhető. A családias hangulatú, gyermek-barát felszerelésű lovardában játszótér, lengőteke, trambulin, foci és kosárlabda pálya is várja azokat a gyerekeket akik a lovaglásban nem fáradtak ki. A lovasok egész nap friss levegőn töltik az idejüket, sokat mozognak, játszanak és közben még egy csomó érdekes dolgot is tanulnak a lovakról és a lovaglásról - mindezt egyedülálló környezetben távol a város zajától. 

A részvételhez nem szükséges lovas tudás, de az sem kizáró feltétel, ha valaki már komolyabb lovas múlttal rendelkezikA lovaglás képzett, szelíd általában sport-ló múlttal rendelkező iskola lovakkal történik, szakképzett oktatók segítségével, így teljes biztonságban tudhatod gyermekedet a négylábúak társaságában.

 

 

Általános információk

A tábor helyszíne a Leon-Cavallo Lovasklub, Ferenci Farm: 6764 Balástya, Fehértó u. 28.

A táborok 5 naposak, hétfőtől péntekig tartanak.

A gyermek táborokba 6-18 éves gyermekeket, a felnőtt táborba pedig 18 éven felülieket várunk.
 

- a felnőtt tábor résztvevője elhozhatja a gyermekét is, így közös programban vehetnek részt
- a gyermek táborok kisebb résztvevőit szüleik is elkísérhetik (úgy is, hogy lovagolnak, vagy csak kísérőként vesznek részt)

- a táborainkba (a "haladót" kivéve)  bármilyen lovas tudással jöhetnek a gyerekek, mindenkivel a tudásának megfelelően foglalkozunk

- a "Haladó" táborba olyan lovasokat várunk, akik biztos vágta tudással rendelkeznek, önállóan szerelik és ellátják a lovaikat.

 

 

 

 

     

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássuk, hogy is telik egy nap a lovastáborban! 

A délelőtti "edzéseken" minden gyerkőc személyre szabott oktatásban részesül, a tudásának megfelelő szinten egyéni futószáras foglalkozás vagy osztályban lovaglás formájában. 

Nagy hangsúlyt fektetünk a kis lovasok biztonságára, így mindenki csak kobakban ülhet lóra, amit a lovarda biztosít, ha valakinek nincs sajátja.

A déli pihenőben lehet fürdőzni, lovas képeket, szobrokat, pónit festeni, a lovaglás elméleti ismereteit mélyíteni, vagy változatos, szabadban lévő társasjátékokat játszani és számháborúzni.

 

Délután játékosabb, lazább formában folytatódik a lovas palánták "képzése", - tereplovaglással, - ügyességi csapatverseny játékkal, - székfoglaló, nyergelő és - kincskereső versenyekkel.

 Ha ez még mind nem lenne elég az önfeledt kikapcsolódáshoz, esténként foci, röplabda és ha az idő engedi, minden nyár elengedhetetlen élménye, az esti fürdőzés is zárhatja a vidám napokat, de a tábortűz és szalonnasütés sem marad ki.

       

 

Különleges élvezet a lovasok számára, az éjszakai lovaglás, amikor fényvisszaverő mellénnyel és fejlámpával felszerelkezve indulunk lóháton csillagnézőbe, ráadásul olyan terepen, ahol a fényszennyezett várostól eltérően sokkal több csillag látható, gyakran még hullócsillagok is.

A tábort a nagy sikerű bemutatóval zárjuk, ahol minden táborlakó megmutathatja a szülőknek és ismerősöknek mit tanult az elmúlt 6 napban. A bemutató állandó elemei a lovastorna-bemutató, a zenés kűr lovaglása sok-sok lovassal és az ügyességi verseny bemutató.

 

 

 

Haladó tábor
A haladó táborba olyan lovasokat várunk, akik mindhárom jármódban (lépés, ügetés, vágta) biztonságosan lovagolnak, esetleg versenyeznek. A program nagyvonalakban megegyezik a többi tábor programjával, de nincs futószárazás, illetve a lovardai foglalkozásokon kipróbáljuk egy-egy akadályon a díjugratást, és belekóstolunk a díjlovaglás elemeibe is. A tereplovaglások során - más útvonalon - már kicsit nehezebb feladatok elé állítjuk a lovasokat...

 

Felnőtt tábor
Természetesen valamennyi táborunkba jelentkezhetnek felnőttek is, nincs felső korhatár, akár a gyermekével szeretne együtt lenni, akár egyedül érkezik…Ugyanakkor a 3 napos Felnőtt tábor, amelyet általában egy-egy hosszú hétvégére hirdetünk meg, inkább a munka mellett, hobby szinten lovagló felnőtteknek ideális. Napi két lovaglás (lovardai óra és/vagy terep), egy kis lovas csapatépítő ízelítővel fűszerezve. Igazán jó kikapcsolódás. Stresszoldásra különösen ajánlott...

 

 

További terveink:

Őszi lovastábor: október (pontos időpont később....)
Szilveszteri lovastábor: dec 30-jan 1.

 

   

 

Néhány kép a Leon-Cavallo lovastáborokról....  

 

 Kisteleki VTV riportja a Leon-Cavallo lovastáborról

 

 

Telefonon: +36 30 274-4560 (Ferenciné Kinyó Karolina)
 

 

Keress minket a -on is!

 

Részletes tájékoztató anyag (letölthető PDF)