Lovastúra -  tereplovaglás

 

 

Hírek Lovastábor Lovastúra Fotóalbum Lovas show Lovarda Bemutatkozunk Kapcsolat


Túralovaglás
2021  

Petőfi túra: március 15.    Húsvéti túra: április 6.
Majális túra: május 1.          Pünkösdi túra: május 24.

            Őszi túralovaglás: október 30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adottságok

Lovardánk környezete számos lehetőséget kínál kisebb vagy hosszabb, akár egész napos tereplovaglásra is. Már a közvetlen környezetünk sem a „szokásos” alföldi pusztaság, hiszen számos erdős rész, halastavak, tocsogók teszik igazán változatossá a lehetséges lovastúrák útvonalait.

A középtávú lovastúrák útvonala pedig a lovardától kb 4 km-re kezdődő Dóci erdő (Dóci tájvédelmi körzet), amely az Ópusztaszerre vezető úttól egészen a Tisza töltéséig húzódik, és erdei ösvényeivel, tisztásaival, a tavasszal virágzó rétjeivel teszi feledhetetlen élménnyé a tereplovaglást.

 

Csoportos tereplovaglás

A tereplovaglásokat mindig a résztvevő csapat lovas-tudásához igazítjuk. Már a legkisebb vagy kezdő lovasok számára is tudunk biztosítani számukra is biztonságos, mégis kikapcsolódást, feltöltődést, igazi élményt adó túrát.

A tereplovaglás a lovasok felkészültségének függvényében lehet csak lépés jármódban, lépés-ügetés jármódban lovagolható, vagy az erre alkalmas részeken vágtás szakaszokat is tartalmazó. Minden esetben egyedi időpont-egyeztetés szükséges, vezetőt a lovarda biztosít.

 

 

Szükséges felszerelés
 

  kobak (ha nincs, díjmentesen biztosítunk
  hosszú nadrág
  zárt (lehetőség szerint nem vastagtalpú)   cipő
  időjárásnak és az évszaknak megfelelő ruházat
 a túra időtartamától függően célszerű: vizes kulacs

További részletek...

Jelentkezés:

 

   

 

 

 

A Lovarda terepre csak olyan lovast enged ki, aki az adott túra biztonságos teljesítéséhez szükséges lovastudással rendelkezik. Ennek érdekében fenntartjuk a jogot arra, hogy a tereplovaglás előtt egy lovardai edzésen felmérjük a lovas tudásszintjét!

Fotóalbumok