OVI-LOVI
játékos lovasoktatás óvodásoknak

 

Az Ovi-Lovi Program elindításának alap gondolatát a baba- és ovis úszásoktatás ihlette. Hiszen, ha van „vízhez szoktatás” miért ne lehetne „lóhoz szoktatás” is? Ahogy a csecsemőket sem az úszás technikájára oktatják először, úgy az óvodás korú gyerekeket sem a lovaglás szakszerű és pontos kivitelezésével ismertetjük meg első lépésben. Először arra helyezzük a hangsúlyt, hogy magabiztosan és bátran közeledjenek a lovakhoz, megszokják és megérezzék a mozgását. Természetesen a foglalkozások közben nem maradnak elméleti és gyakorlati oktatás nélkül, bár ők ezt észre sem veszik.

Programunkat úgy alakítottuk ki, hogy izgalmas feladatok során, lépésről-lépésre, játszva ismerkedjenek meg a gyerekek az érzéssel, hogy lovon ülnek, tornáznak, különböző „produkciókat” mutatnak be. És persze ezer területen fejlődnek. Ezek közül néhány, a teljesség igénye nélkül:

-          javul az egyensúly és ritmus érzékük,

-          szociálisan érzékenyebbek lesznek,

-          fejlődik az izomzatuk, javul a tartásuk,

-          megtanulnak osztozkodni, odafigyelni a másikra,

-          bátrabbak és magabiztosabbak lesznek,

-          megszokják a szabályok betartását, megtanulnak  vigyázni a saját és egymás biztonságára,

-          és nem utolsó sorban: megtanulnak lovagolni.

A foglalkozásokra Egyesületünk autóbuszával szállítjuk a gyerekeket az óvodából a lovardába (Balástya, Fehértó tanya 28.) és vissza. Egy-egy foglalkozásra 4-7 gyermeket tudunk egyszerre fogadni, időtartama a gyerekek számától függően 1-1,5 óra.

 

 

Fotóalbum