Csapatépítő tréningek

 
Lómediálta tréning - kommunikáció, bizalom, vezetői szerepek.
Élmény és rácsodálkozás...

 Eredeti és izgalmas dolog a lovat, mint mediátort (közvetítőt, harmadik felet) használni az emberi kapcsolatokban. Aki látta a Suttogó című filmet, sosem felejti, milyen is lehet a ló és ember közötti néma, őszinte kommunikáció. Mert a ló olyan érzelmi tükör, ami nem hazudik, az „itt és most”-ra reagál...
 

  A lovas tréning elsősorban vezetőknek és munkahelyi közösségeknek ad lehetőséget a továbbfejlődésre, változásra, csiszolódásra. Legfőbb érdekessége, hogy a trénert egy csodálatos élőlény támogatja, amely évezredek óta az ember segítőtársa: a ló. Akinél keresve se találnánk jobb, őszintébb „tanítómestert”, olyat, aki tisztább tükröt elénk tarthat viselkedésünkkel, metakommunikációnkkal, reakcióinkkal, együttműködési készségünkkel kapcsolatban. 

     

  Már a tréningek helyszíne sem mindennapi, ugyanis Szegedtől 25 km-re Balástyán, egy kis falu határában kialakított családias hangulatú lovas paradicsom áll a tanulni és egyben kikapcsolódni vágyó csoportok rendelkezésére.  A fedeles lovarda biztosítja, hogy nem kell az időjáráshoz igazítani a tréningek programját, de emellett belekóstolhatnak az alföldi tanyasi élet hangulatába is.  

  A tréning folyamán a ló többféle szerepet is betölt. Fontos a motiváló szerepe, de jó kommunikációs partner is: fejleszti a szociális készségeket, emellett elfogadó, őszinte társ, aki erőt, biztonságot sugároz.  A tréning során jól használható jellemzője még, hogy „viselkedéses tükörként” funkcionál, ami azt jelenti, hogy hűen tükrözi lovasa lelkiállapotát, annak legkisebb rezdüléseire is azonnal reagál

  A ló olyan társ a gyakorlatok során, aki teljesen ösztönösen reagál minden emberi mozdulatra. Nincs tudatos, szocializált visszajelzése, és nincs az adott csoporton belül betöltött helye és szerepe sem. Egy vezető a számára olyan, mint bárki más a csoportból. A lóval való találkozás épp ezért lehet olyan sokkszerű, és indíthat el katartikus felfedezéseket, lehet bizonyos esetekben célratörőbb és hasznosabb, mint egy pszichotréning vagy egy coaching, és lehet őszintébb a kapott tükörkép.