Rólunk

Rólunk

TÖRTÉNETÜNK

A Leon-Cavallo Sportegyesület 2008 augusztusában alakult meg Balástyán. Fő profilja a gyermek- és ifjúsági lovasok oktatása, képzése, felkészítése a díjugrató vagy gyermekügyességi versenyekre, valamint a hobby- és szabadidős lovagoltatás, lovastáborok szervezése gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Egyesületünk székhelye a balástyai „Ferenci Farm”.

Nagy hangsúlyt fektetünk a családias légkör fenntartására – azt szeretnénk, hogy aki egyszer itt megfordul, vágyjon arra, hogy újra eljöhessen.

A környezet, ahol a lovarda – és az otthonunk – található, erre a célra teljesen alkalmas. Nincs távol a civilizációtól – hiszen Szegedtől kb 25 km, Balástyától 6 km, a Balástya-Dóc közötti főúttól 2 km-re található – mégis teljes csend öleli körül. Kivétel persze a madarak csiripelése, a lovak nyerítése vagy a kutyák ugatása. A lovarda az Alföld jellegzetes sík területén található, ám számos fás liget, erdő veszi körül. Ideális környezet kikapcsolódni, elszakadni a mindennapok gondjától, feltöltődni.

A lovastáborok lakóit a vendégház és nyáron a három eredeti mongol jurta várja, a játszótér, a trambulin, a street-ball pálya, a kosárlabda palánk és a fürdőmedence vagy a darts pedig a változatos kikapcsolódás széles skáláját biztosítja.
A lovasoktatáshoz 70×70 méteres szabadtéri lovaspálya és egy 25 x 60 m-es fedeles áll rendelkezésre, amelyek ideális helyszínt biztosítanak nemcsak kisebb szabadidős ügyességi és díjugrató versenyeknek, de rendeztünk már díjlovas megyei döntőt és B kategóriás fedeles díjugrató versenyeket is.

Aki csak kirándulni, tereplovagolni szeretne, annak változatos lovasturisztikai célpontot jelent a balástyai tanyavilág hangulatos erdőivel és legelőivel, a kb 10 km-re található az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vagy a közeli dóci erdő (a Puszatszeri Tájvédelmi Körzet része) a tiszai ártér vadregényes, erdős területeivel.

Ismerje meg a Leon-Cavallo lovasklub tisztség viselőit

VEZETÖ TISZTSÉGVISELŐK

Céljaink

A Leon-Cavallo Sportegyesület alapvető célja, hogy elsősorban gyermekek és fiatalok, de ezen kívül valamennyi mozogni, sportolni vágyó, vagy csak egyszerűen a szabadidejét a természetben eltölteni vágyó embertársa számára biztosítsa a biztonságos és folyamatos hobby lovaglás lehetőségét, kielégítse a lovasoktatás- és a lovassport versenyekre való felkészítéssel kapcsolatos igényeket, ill. biztosítsa az ezen tevékenységekhez szükséges feltételeket.

Ennek érdekében többek között gyermek-lovastáborokat szervezünk, ahol a legkisebb 5 éves óvodásoktól az ifjúsági korosztály diákjáig mindenki megtalálja a korának és tudásának legmegfelelőbb fejlődési lehetőséget amellett, hogy a teljes szabadidőt aktív kikapcsolódással töltik (pld csapatjátékok, a környező természeti- és kulturális értékek megismerése, a lovak ápolásával kapcsolatos ismeretek megszerzése stb).
Kiemelt feladatunknak tartjuk a környékbeli általános iskolák diákjai számára az ember- és természet, ezen belül ember- és ló kapcsolatának bemutatását, a természeti értékek megóvására és az egészséges életmódra való nevelést. Ennek fontos eszköze az iskolások számára szervezett szakkör, amelyek működését a következő években fejleszteni fogjuk.
Továbbra is fontos társadalmi feladatunk lesz a Balástyai Lovasnapok, ezen belül a díjugrató versenynap megrendezése, amely már országos hírnévre tett szert.

Elkötelezettek vagyunk a lovaskultúra széles körű elterjesztése iránt. Meggyőződésünk, a hogy ló és lovaglás szeretete „génjeikben oltottan” ott szunnyad valamennyiünkben. Vannak, akik sohasem jutnak el odáig, hogy legyőzzék esetleges félelmeiket (ők lesznek a lelkes közönség, akik gyermekeiken keresztül élik meg a lovaglás élményét) és vannak akik átlépve a „küszöböt” egész életre szóló szerelmet, hobbit, kikacsolódást vagy sportlehetőséget találnak. Küldetésünk, hogy minden erőnket, tudásunkat, erőforrásunkat arra használjuk, hogy ez a találkozás megtörténjen, és hosszú távú kapcsolattá váljon.

FERENCINÉ KINYÓ KAROLINA

FERENCI DÁVID & BOLDIZSÁR

FERENCI RICHÁRD

icon-1.png

Rólunk

A Leon-Cavallo Sportegyesület célja, hogy biztosítsa a biztonságos és folyamatos hobby lovaglás lehetőségét, kielégítse a lovasoktatás...
icon-2.png

Címünk:

Leon-Cavallo SE, Ferenci Farm6764 Balástya, Fehértó tanya 28
icon-3.png

Elérhetőségek:

info@leon-cavallo.hulovastabor@leon-cavallo.hu+36 30 274 4560
Hírlevél

Adatkezelési nyilatkozat - ÁSZF - Leon-Cavallo lovasklub © 2024. Minden jog fentartva. - Power by Snartpress