Ennél jobb el sem képzelhető azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik igazán „lóbolondok”. Nálunk minden a lovak körül forog, mindenben részt vehetnek, belekóstolhatnak a táborlakók. Együtt etetjük-itatjuk a pacikat, megtanuljuk vezetni, ápolni őket. Emellett a lovas felszerelések használatát és karbantartását is elsajátíthatják a táborlakók. Érdekes játékos feladatok közben fejlődik a lovasok tudása, miközben egész nap jó levegőn vagyunk.
Jó társaság, izgalmas feladatok és lovak. Ennél több nem is kell, hogy pihenjünk, feltöltődjünk és jól szórakozzunk!

Bentlakásos Táborok

A táborok 5 naposak, hétfőtől péntekig tartanak. Hagyományaink szerint az utolsó nap bemutatóval zárul, ez most pénteken lesz. A szülők és érdeklődők a táborzárón felmérhetik, mit tanultak a gyerekek az itt töltött napok alatt.

Különleges, Egyedi Hangulatú Jurták

Aki még nem aludt jurtában, nálunk kipróbálhatja milyen érzés eredeti, mongol jurtákban eltölteni 5 éjszakát. Jurtáinkban ágykeretekre helyezett matracokon aludhatnak. A táborlakók rendelkezésére állnak a szabadtéri tusolók mellett rendes fürdők, illetve angol wc-k is. Így a jurták a nomád élet hangulatát élvezhetik, nem minden komfort nélkül.
 

Eredeti Stílusban Helyreállított Parasztház

Az alföldi tájra jellemező tanyasi házikóban 14 főt tudunk elszállásolni, emeletes ágyakon, ahol a fürdő, a mosdó és a WC is a házon belül található.
 

Napi Négyszer Kínálunk Étkezést

Házias ízekkel, a sok mozgástól és jó levegőtől megéhezett lovasoknak szánt adagokban, az ebédhez szörppel vagy limonádéval, vacsorához és reggelihez teával vagy kakaóval. Ásványvíz korlátlan fogyasztással áll rendelkezésre. Szükség szerint, külön egyeztetés után egyedi étrendet is tudunk biztosítani. Fontos számunkra, hogy mindenki megfelelően egyen és igyon, hiszen csak az tud jól lovagolni, aki rendesen táplálkozik.
 

Programok:

Hétfő
10 óráig érkezés, szállás elfoglalása, lovas tudás felmérése, ebédszünetben számháború vagy fürdés a medencében, délután lovardai foglalkozás, ügyességi feladatok gyakorlása lóháton.
Kedd
Délelőtt lovardai foglalkozás, futószárazás, osztálylovaglás a lovasok tudása szerint. Délután ügyességi csapatverseny. Cél, hogy minél több lovat kipróbáljanak a gyerekek, megismerve ezzel a lovak stílusát, egyéniségét. Ebédszünetben Hobby Horse (seprűnyel lovacska) versenyt rendezünk.
Szerda
Egész napos túralovaglás, ahol bejárjuk a környék tanyavilágát. Úti célunk sándorfalvi Nádastó, ahol ebédelünk és egy kis strandolás is belefér. A Nádastó közvetlen szomszédságában bivaly-merengőn sétálunk be a nádrengetegbe és próbáljuk meglesni a bivalyokat természetes életkörülményeik között. A csapat éppen nem lovagló tagja lovaskocsin vagy busszal tartanak velünk. Este bátorságpróba különböző „rémisztő” feladatok megoldásával. Természetesen ezt is táborlakóink korához és kedvéhez igazítjuk. Akinek szokatlan és rémisztő a sötétben, zseblámpával járni erdőt-mezőt, annak is tudunk játékos-szórakoztató feladatot adni. Este csillagfényes mozinkban nézünk valamilyen lovas filmet.
Csütörtök
Délelőtt lovardai foglalkozás, futószárazás, lovastorna, osztály-lovaglás. Délután játékos tereplovaglás, különböző izgalmas feladattal felturbózva. Este tábortűz és kézlenyomatozás az étkező falára.
Péntek
délelőtt felkészülés a táborzáró bemutatóra, 3 órától zenés bemutató a szülőknek és meghívott vendégeknek. Esténként: foci, gyepfoci, röplabda, fürdés, tábortűz, fölös energiákat levezető fogócska és tanyagazda verseny.

Az "Ottalvós" Tábor Díja Tartalmazza:

  • 5 nap és 4 éjszakára (hétfő – péntek) a szállást- napi 4 étkezést
  • napi 2 lovas foglalkozás (délelőtt lovardai munka, délután játékosabb tereplovaglás gyakorlatokkal)
  • minden egyéb program (kézműves foglalkozás, éjszakai bátorságpróba, különféle versenyek, játékok, strand belépő) költségét

+ Szombati (6.) Nap Opció:

Lehetőséget kínálunk egy nappal meghosszabbítani a tábort, ha így kényelmesebb a hazautazást megoldani, vagy egyszerűen csak maradna még egy napot a gyerkőc. A szombati napon már nincs lovaglás, ilyenkor pihennek kicsit a lovaink is, de minden „lókörüli” teendőt végezhetnek velünk a gyerekek, illetve lehetőség van fürdeni, játszani, napozni még egy kicsit.
 

+ Vasárnapi (7.) Nap Opció:

Bónuszként ajánljuk azoknak a táborozóinknak, akik egymás után két táborra is maradnak. Ha két vagy több tábort szeretnének összekötni, nem muszáj a hétvégére hazamenni. Ha legalább két egymás utáni táborban vesznek részt a vasárnapi pihenőnap ingyenes.
 
 

Napközis Táborok

A táborok 5 naposak, hétfőtől péntekig tartanak.

A tábor díja tartalmazza a szállítást is. Megfelelő létszám esetében minden héten indítunk Szegedről kisbuszt, de egy-egy héten szállítunk Kistelekről is. Illetve fel tudunk venni Sándorfalván és Szatymazon is gyerekeket.

 
 

Pogramok:

A program követi a bentlakásos tábor programját, azzal, hogy a busz 4 órakor visszaviszi a gyerekeket a megbeszélt találkozási pontra. Ezért az uzsonna utáni programokon már nem vesznek részt. Pénteken hazafelé már nincs szállítás, akkor táborzáró bemutató után a szülőkkel mennek haza a gyerekek.

Ha a szállítást a szülők oldják meg, akkor lehetőség van, hogy a gyerekek a tábor teljes programján részt vegyenek, csak az alvás nem.

Az "Ottalvós" Tábor Díja Tartalmazza:

  • a napi 2 étkezést (ebéd és uzsonna)
  • a délelőtti lovaglást
  • a délutáni kézműves és egyéb foglalkozások valamint
  • a szerdai lovas túra költségét
  • amennyiben „szállítás”-sal kérik: a szállítás költségét Szeged – Leon-Cavallo lovarda útvonalon, naponta, oda-vissza
  • amennyiben szállítás nélkül kérik: a délutáni lovasfoglalkozás (azonos a bentlakásos táboréval) költségét

Mindkét Típusú Táborban

A sok tennivaló mellett a lovasok elméleti tudását is igyekszünk bővíteni, így naponta egy órát arra szánunk, hogy jobban megismerjék a lovak természetrajzát, a ló- és lovas felszerelések típusait valamint a lovas sportok legfontosabb jellemzőit.

Lovaglás sosem marad el, hiszen fedeles lovarda áll a rendelkezésünkre, vagyis a rossz időjárás sem lehet akadály. Van focipályánk, kosárpalánkunk, medencénk, játszóterünk, trambulinunk, rengeteg tér és jó levegő az élményekkel teli vakációhoz.

A táborok programja a résztvevők tudásának megfelelően változik, ezért elképzelhető, hogy nem szerepel minden program-elem mindegyik táborban.

Leave a comment

icon-1.png

Rólunk

A Leon-Cavallo Sportegyesület célja, hogy biztosítsa a biztonságos és folyamatos hobby lovaglás lehetőségét, kielégítse a lovasoktatás...
icon-2.png

Címünk:

Leon-Cavallo SE, Ferenci Farm6764 Balástya, Fehértó tanya 28
icon-3.png

Elérhetőségek:

info@leon-cavallo.hulovastabor@leon-cavallo.hu+36 30 274 4560
Hírlevél

Adatkezelési nyilatkozat - ÁSZF - Leon-Cavallo lovasklub © 2024. Minden jog fentartva. - Power by Snartpress