Adottságok

Lovardánk környezete számos lehetőséget kínál kisebb vagy hosszabb, akár egész napos tereplovaglásra is. Már a közvetlen környezetünk sem a „szokásos” alföldi pusztaság, hiszen számos erdős rész, halastavak, tocsogók teszik igazán változatossá a lehetséges lovastúrák útvonalait.

A középtávú lovastúrák útvonala pedig a lovardától kb 4 km-re kezdődő Dóci erdő (Dóci tájvédelmi körzet), amely az Ópusztaszerre vezető úttól egészen a Tisza töltéséig húzódik, és erdei ösvényeivel, tisztásaival, a tavasszal virágzó rétjeivel teszi feledhetetlen élménnyé a tereplovaglást.

Csoportos tereplovaglás

A tereplovaglásokat mindig a résztvevő csapat lovas-tudásához igazítjuk. Már a legkisebb vagy kezdő lovasok számára is tudunk biztosítani számukra is biztonságos, mégis kikapcsolódást, feltöltődést, igazi élményt adó túrát.

A tereplovaglás a lovasok felkészültségének függvényében lehet csak lépés jármódban, lépés-ügetés jármódban lovagolható, vagy az erre alkalmas részeken vágtás szakaszokat is tartalmazó. Minden esetben egyedi időpont-egyeztetés szükséges, vezetőt a lovarda biztosít.

Szükséges felszerelés

  • kobak (ha nincs, díjmentesen biztosítunk
  • hosszú nadrág
  • zárt (lehetőség szerint nem vastagtalpú) cipő
  • időjárásnak és az évszaknak megfelelő ruházat
  • a túra időtartamától függően célszerű: vizes kulacs

Leave a comment

icon-1.png

Rólunk

A Leon-Cavallo Sportegyesület célja, hogy biztosítsa a biztonságos és folyamatos hobby lovaglás lehetőségét, kielégítse a lovasoktatás...
icon-2.png

Címünk:

Leon-Cavallo SE, Ferenci Farm6764 Balástya, Fehértó tanya 28
icon-3.png

Elérhetőségek:

info@leon-cavallo.hulovastabor@leon-cavallo.hu+36 30 274 4560
Hírlevél

Adatkezelési nyilatkozat - ÁSZF - Leon-Cavallo lovasklub © 2024. Minden jog fentartva. - Power by Snartpress